Εργαστήρι Γαλάζιας Ενέργειας

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξιοποίηση της γαλάζιας ενέργειας στο νησί της Κύπρου, το Maritime Institute of Eastern Mediterranean (MarInEM)σε συνεργασία με το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου, διοργανώνουν στην πόλη της Λάρνακας, το 3ο κατά σειρά εργαστήρι μεταφοράς τεχνογνωσίας (transferring lab) του Interreg Med έργου Blue Deal, υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρνακας.

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 14-17 Ιουνίου στο CMMI House και θα συνδυάζει διαδικτυακές* και δια ζώσης συναντήσεις, τηρώντας όλα τα μέτρα που θα προβλέπονται για την αντιμετώπιση του COVID-19 στη βάση των πρωτοκόλλων.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Γαλάζιας Ενέργειας, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Μεσόγειο, καθώς και στο ευρύτερο κοινό.

Ανάμεσα στους ομιλητές του εργαστηρίου θα είναι εκπρόσωποι Υπουργείων και Τμημάτων που δραστηριοποιούνται τόσο στη θάλασσα όσο και στην ενέργεια, όπως το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, η Υπηρεσία Ενέργειας, το Τμήμα Περιβάλλοντος, καθώς και το Τμήμα Αρχαιοτήτων,  οι οποίοι μέσα από τις παρουσιάσεις τους θα σκιαγραφήσουν το πλαίσιο πολιτικής γύρω από την Γαλάζια Ενέργεια στην Κύπρο.

Θα παρουσιαστούν επίσης οι προοπτικές ανάπτυξης της Γαλάζιας Ενέργειας σε εθνικό επίπεδο και οι ευκαιρίες που ανοίγονται για την εγχώρια Γαλάζια Οικονομία.

Το εργαστήρι θα κλείσει με ανοιχτή συζήτηση την οποία θα συντονίσει ο κ. Ζαχαρίας Σιόκουρος, Διευθύνων Σύμβουλος του Cyprus Marine and Maritime Institute (CMMI), με στόχο τη σύναψη συμμαχιών για προώθηση της Γαλάζιας Οικονομίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Σε αυτήν θα συμμετέχουν έντιμοι προσκεκλημένοι από Ισραήλ, Αίγυπτο, Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  • Για την αναλυτική ατζέντα του εργαστηρίου, πατήστε εδώ.
  • Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο εργαστήρι, πατήστε εδώ.

*Οι διαδικτυακές συναντήσεις θα προβάλλονται ζωντανά μέσω της πλατφόρμας του έργου, άλλα και στην σελίδα του έργου στο Facebook. Για να τις παρακολουθήσετε μέσω της πλατφόρμας, θα χρειαστεί πρώτα να εγγραφείτε. Η εγγραφή σας στην πλατφόρμα είναι εντελώς δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες: 226678446 ή louisa.shakou@cea.org.cy (κα. Λουίζα Σιακού)

Το Ευρωπαϊκό έργο «Blue Deal» (Blue Energy Deployment Alliance) συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με ποσοστό 85% και το πρόγραμμα Interreg Med Programme. Οι εταίροι του έργου στην Κύπρο είναι το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου και η εταιρία GeoImaging Ltd.